Saturday, 19 November 2011

Kenapa & Mengapa sy CREATE BLOG???

Salam … aihhhhhh dekat2 maghrib pun sempat jer lagi tangan ni meragam nak buat benda .. ade2 saje .. maklumlaaa .. bile boring2 niii .. kite buat ape yg patot .. melaenkan benda tuu berfaedah buat kite & tak salah… :)




persoalannya sekarang nii .. kenapa perlu sy buat blog??? HAHA~ actually dah banyak kali buat akaun blog tp semuanya hancusssss … dah terabai tuu 1 hal la kaaaann .. tp yg paling sadisnyerr disebabkan ketiadaan lappy/laptop sendiri .. well, ni ade mase nak menconteng sebabnyerr pinjam laptop kakak .. kakak pulak xderk .. so, boley lerr nakk menggedikkan diri menjadi diva !! hihi ^.^ ~ oppsssss !! *terover pulakk makk!~* sambil menaip ni kaaannn .. 1 perkara yg paling disesalkan adalah disebabkan sy amat kekok & malas menghasilkan sebarang coretan @ nukilan seperti ini .. biaselaaaa .. orang kate .. budak lelaki ni pemalas sket .. laen la budak2 perempuan/wanita kaaan ??? am I right??? 




Kecanggihan teknologi yg kini sudah tidak kenal erti sempadan merentasi & mengubah segala2nyerr.. lihatlah di depan mata anda.. betapa pesatnyer pembangunan alam maya ini! kaaaannn ??? contohnyerr .. kite mampu membaca & mencari sesuatu dengan pantas melalui 1 klik sahaja! Hebat kaaaann??? Apa yg perlu kite elakkan ialah daripada terjebak & masuk ke dalam anasir2 buruk seperti laman web-laman web yg sama sekali ‘mendatangkan kejahatan dalam kehidupan kite’ seterusnyer menjadikan kite lemah & jauh daripada yg Maha Berkuasa iaitu Allah Taala :) Nak tauu x ape yg boleh di”jealous”kan terhadap para blogger kaum hawa???? Fuhhhh ...! nukilan yg dihasilkan tersangatlah indah bile dibace. Setiap bait2 patah perkataan yg dihasilkan pasti membuatkan kite terase indah dan berkali2 ingin membacaenyerr.. amat jarang sekali rasenyer kalau seorang lelaki(blogger) yg menghasilkan ayat2 gramatis bagai nak rak seperti mereka … ayat2 yang dipakai mereka kadangkala membuatkan kite tersenyum sorang2 di dlm khayalan… mane ler tauu.. dgn melawat para blogger dahh bolehh membuatkan hati si lelaki jatuh cinta??? Wahhh! :D hehehe ~ upsssss !!~ diam2 lelaki … berisi tauuu!!  Hehe *.* mungkin kalau ada lelaki seperti sedemikian, amat jarang sekali… errmmmm mungkin. -.- ~~~ 




haaaaa .. nak tauu x kenapa title ni menjadi pilihan hati sy??? Jawapannyer adelah kerana … jeng3~~~~~~ ……….. alasan pertama yg harus diterima adalah kerana sy amat tertarik membaca resipi2 yg ada di dalam klik pencarian http://www.google.com.my/ ini !! thank you Mr. Google!! Yessss !! kenapa & mengapa perlu diberikan terima kasih kepada Tuan Google????? Tettttt … >>>>>>> sebab utama!~ apabile saya mencari resipi2 masakan sudah pastinyerr banyak blog2 menarik yg menghidangkan resipi2 mereka !! bertepatan pula dengan apa yg sy nak. :) :) alasan sekunder, >>>> sebab sy betol2 suke memasak & memerah idea apa yg sy perlu cipta utk menjadikan sy lebih pro dalam bidang ini. hehe XD ~ 






memasak?? Disebabkan jiwa telah terlekat dek jurusan yg diambil di sekolah .. membuatkan bidang ini menjadi hobi saya & Alhamdulillah, jiwa sy terhadap masakan betol2 membuatkan sy ingin mencuba apa yg mampu sy buat.. cita2 menjadi tukang masak??? SUDAH PASTI! Inshaallah ….. :) :) bile ditanye ‘adekah blog ini hanya tertumpu kepada resipi masakan?’ jujur sy cakap, tidaklah sebegitu.. apa yg penting, kite berkongsi benda2 yg berfaedah untuk tontonan umum... ingin tahu profil sy lebih lanjut????  Sila lihat di sebelah kanan anda . xD mungkin setakat ini sahajalah yg terbaik & mampu saya coretkan buat follower2 sy sekalian ..* ehh dah ade kerr ??? perasan( mate berkelip2)* +.+’




~~mohon dipinta segala jasa baik tuan puan .. ape yg silap & salah harap dapat same2  kite perbetulkan. Semoga laman ini menjadi medan kepada kite semua utk bersama2 berkongsi idea & pengalaman serta mengeratkan ukhwah bersama :) . mane la tauu .. kot2 jodoh pertemuan Allah Taala tentukan kite di laman Blog seperti ini .. :D :D :D :D Salam kasih buat anda semua ..J p/s: Semoga ikatan yg terjalin mampu mengeratkan persahabatan di alam maya ^,^)V


beliau ialah impian & cita-cita sy :)

2 comments:

  1. dah wat blog ni,leh arr share resipi kn? hehe

    ReplyDelete
  2. Salam...
    haaaa... malkumlerr .. dah niat utama blogger nyer nakk lebihkan kepada resipi makanan kaaann ...
    InshaAllah~
    same2 kiye tunggu yerr cik zimi???
    :)

    ReplyDelete